Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення ВККСУ для кандидатів на посаду судді вперше

15 травня 2012, 18:03

Повідомлення Комісії для кандидатів на посаду судді вперше

Протягом останніх двох днів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України стали масово поступати телефонні звернення від осіб, які виявили бажання стати суддею та подали до Комісії документи для участі у доборі кандидатів на посаду судді вперше.

Зміст таких звернень свідчить, що невідомі особи від імені Комісії пропонують кандидатам за винагороду усунути недоліки, начебто виявлені у поданих матеріалах.

Комісія офіційно інформує, що працівники її секретаріату жодним чином не контактують із кандидатами на посаду судді після подання останніми документів із приводу наявності чи відсутності недоліків оформлення поданих матеріалів.

Документи, подані особами для участі в доборі, Комісією станом на 15 травня 2012 року на предмет їх відповідності вимогам Закону на засіданні не розглядалися.

Зазначені звернення від імені Комісії невстановлених осіб носять очевидний злочинний та провокаційний характер, а тому Комісія просить у випадку надходження подібного звернення невідкладно інформувати секретаріат та керівництво Комісії за телефоном гарячої лінії у місті Києві (044) 581-85-38.

Комісія також настійливо рекомендує кандидатам обов’язково звертатися до правоохоронних органів із відповідним повідомленням про злочин.