Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне кримінальне провадження: відтепер ВАКС приймає клопотання через систему іКейс

01 грудня 2023, 11:05

Сьогодні, 1 грудня 2023 року, Вищий антикорупційний суд розпочав експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування (іКейс). Відтепер ВАКС прийматиме клопотання про дозвіл на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи від детективів НАБУ та прокурорів САП в електронному форматі.

Після закінчення тестування системи, налагодження процесів інтеграції та обміну даними, побудови захищених каналів звʼязку та розбудови технічних спроможностей, між НАБУ, САП та ВАКС матеріалами кримінальних проваджень у зазначеній категорії клопотань можна буде обмінюватися за декілька секунд. Це значно зекономить ресурси, зокрема час, матеріально-технічні потреби для обробки та зберігання документів.

Надалі триває розвиток та вдосконалення системи іКейс, аби в найближчій перспективі сторона захисту змогла долучитися до технічної спроможності роботи з електронними матеріалами кримінального провадження на всіх етапах його здійснення.

Дякуємо надійному партнеру – Антикорупційній ініціативі ЄС (EUACI) за технічну та фінансову підтримку впровадження іКейс.