Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано перші ЦНАПи для впровадження пілотного проєкту «Електронний суд у ЦНАПі»

29 листопада 2023, 09:41

27 листопада 2023 року голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош і заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Олександр Пацкан відправились у робочу поїздку, щоб обрати перші населені пункти, які братимуть участь у пілотному проєкті «Електронний суд у ЦНАПі».

На першому етапі були обрані центри у Рахові та Солотвині. Очільниця апеляційного суду та заступник голови ОВА обговорили особливості впровадження електронного судочинства в ЦНАПах із керівниками громад та центрів надання послуг.

Закарпатська область - перший регіон, в якому з’явиться можливість підключитися до судового засідання через відеоконфренцзв’язок та обмінятися процесуальними документами завдяки окремо обладнаним кімнатам у ЦНАПах. Працівники центрів будуть допомагати з ідентифікацією, створенням цифрового підпису та іншими важливими аспектами. Впровадження цього пілотного проєкту допоможе наблизити правосуддя до краян з віддалених населених пунктів.

Запуск «Електронного суду у ЦНАПах» планують на початок 2024 року. В планах – мережу судових кімнат у Закарпаті поступово збільшувати.

Зазначимо, що впровадження електронного судочинства у центрах надання послуг втілюється в межах тристороннього Меморандуму про співпрацю, який 12 жовтня 2023 року підписали Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатський апеляційний суд та Державна судова адміністрація України.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду