Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено громадянина за обвинуваченням в участі у бойових діях проти ЗСУ

15 листопада 2023, 14:28

14 листопада 2023 року Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок громадянину України К., уродженцю Донецької області, обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 258-3 (Публічні заклики до вчинення терористичного акту, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів з такими закликами) частиною 2 статті 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду стало відомо, що обвинувачений К. у 2015 році перебуваючи на території Донецької області, добровільно вступив до підрозділу так званої «Донецька Народна Республіка», у складі якого діяв на посаді оператора взводу, маючи псевдо військове звання та позивний.

Брав активну участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців Збройних Сил України, на момент проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних Сил.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, суд визнав винним громадянина К. та призначив покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.