Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі - суд призначив громадянину України покарання за державну зраду

15 листопада 2023, 09:55

14 листопада 2023 року Великоновосілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок громадянину А., який звинувачувався за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Як зазначено у вироку, громадянин України, свідомо порушуючи свій конституційний обов’язок щодо захисту Вітчизни, діючи в період збройного конфлікту, умисно з метою заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, брав активну участь у бойових діях на боці російської федерації під час проведення так званої спеціальної військової операції.      

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні зазначеного вище злочину визнав повністю та пояснив, що дійсно скоїв злочин, який йому інкриміновано та зазначено в обвинувальному акті, обставини злочину не оспорював, пояснив причини та обставини скоєного.

За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина А. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.    

Великоновосілківський районний суд Донецької області