Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

14 років позбавлення волі з конфіскацією майна - засуджено колишнього народного депутата України

13 листопада 2023, 15:16

Сьогодні, 13 листопада 2023 року, суд ухвалив обвинувальний вирок стосовно колишнього народного депутата України IX скликання від забороненої партії «ОПЗЖ».

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), частиною 1 статті 111 (Державна зрада), частиною 2 статті 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), статтею 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України та остаточно призначив колишньому народному депутату України IX скликання від забороненої партії «ОПЗЖ» покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), оскільки останній переховується від органів слідства та суду на  території російської федерації, а також оголошений у міжнародний розшук.

З текстом вироку суду можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 463/3310/22.

Вирок суду законної сили ще не набрав та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.