Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ужгороді відбувся семінар для суддів цивільної палати апеляційного та місцевих судів регіону за участі суддів Касаційного цивільного суду

10 листопада 2023, 15:54

10 листопада 2023 року в Закарпатському апеляційному суді відбувся семінар для суддів цивільної палати апеляційного та місцевих судів області за участі суддів Верховного Суду України. Спікерами виступили судді Касаційного цивільного суду в складі Верховного Суду - Андрій Грушицький і Євген Петров.

Під час зустрічі судді почули корисну та актуальну інформацію з практики Верховного Суду з питань цивільного судочинства. Андрій Грушицький і Євген Петров надали методичну допомогу з питань розгляду, зокрема, земельних спорів. Спираючись на Постанови Великої Палати Верховного Суду, Євген Петров поділився практикою розгляду справ про іпотеку, про право власності на нерухоме майно та земельну ділянку, про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Андрій Грушицький повідомив про нові позиції Об’єднаної палати Касаційного цивільного суду. Також спікери визнали, що існує проблема перегляду заочних рішень.

Під час обговорення судді області розповіли, які справи найчастіше розглядаються станом на зараз. Зокрема, справи про розірвання шлюбу та про визначення місця проживання дитини, про встановлення факту проживання однією сім’єю.

Мета заходу - обмін досвідом між суддями Верховного Суду, першої та апеляційної інстанцій. Андрій Грушицький підкреслив важливість офлайн-зустрічей суддів Верховного Суду для обговорення нагальної ситуації в місцевих та апеляційних судах.