Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок мешканці Миколаївської області, яка обвинувачувалась у виправдовуванні збройної агресії рф проти України

09 листопада 2023, 14:00
8 листопада 2023 року Березанський районний суд Миколаївської області розглянув справу за обвинуваченням у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).
 
Громадянка України заперечувала здійснення збройної агресії проти нашої країни, а також встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території.
 
Достатньою доказовою базою для слідства стали поширення громадянкою П. в забороненій в Україні соціальній мережі матеріалів, у яких містилися виправдовування, визнання правомірної збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України.
 
У вересні 2023 року прокурор Березанського відділу Миколаївської окружної прокуратури уклав з обвинуваченою угоду про визнання винуватості у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Жінка повністю визнала свою вину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та вперше притягується до кримінальної відповідальності.
 
Суд цю угоду затвердив і призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі з застосуванням ст. 75 Кримінального кодексу України з випробуванням, якщо вона протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї судом обов’язки.
 
На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня проголошення.
 
Березанський районний суд Миколаївської області