Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роман Ігнатов провів зустріч з представниками Проєкту «Посилення комунікаційних компетенцій судової системи України шляхом розвитку ефективної системи внутрішньої комунікації та сталих комунікаційних інструментів»

08 листопада 2023, 15:11

7 листопада 2023 року відбулася онлайн-зустріч Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова та членкині Комісії Людмили Волкової з керівниками литовсько-українського Проєкту «Посилення комунікаційних компетенцій судової системи України шляхом розвитку ефективної системи внутрішньої комунікації та сталих комунікаційних інструментів» Редою Молієне та Живіле Навіцкайте-Бабкін.

Проєкт спрямовано, зокрема, на посилення комунікаційних компетенцій судової системи України шляхом розроблення стійких інструментів та механізмів комунікації.

Захід також відвідали представники Вищої ради правосуддя, судів та інші експерти у сфері права.

Роман Ігнатов поінформував учасників про поточний стан справ у системі внутрішньої комунікації та координації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з іншими судовими органами та про здійснення зовнішньої комунікації із громадськістю.

Під час зустрічі представники Проєкту домовилися детально проаналізувати комунікаційне середовище органів суддівського врядування з метою розроблення рекомендацій та організаційних напрацювань на базі пресцентру судової влади при Вищій раді правосуддя. Учасники заходу не виключили можливості впровадити навчальні програми для тренерів із внутрішньої та зовнішньої комунікацій.

Голова ВККСУ та керівники Проєкту також дійшли згоди продовжити діалог стосовно шляхів реалізації ефективної комунікації між Комісією та громадськістю з метою забезпечення належного рівня довіри громадянського суспільства до процесів, які відбуваються в Комісії.

Нагадаємо, що у 2018 році між Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Верховним Судом, Державною судовою адміністрацією України, Радою суддів України та Національною школою суддів України підписано Меморандум про взаємодію і співпрацю представників системи правосуддя України, цілі якого включають удосконалення комунікації між судовими органами, створення системи просвітницької діяльності, спрямованої на ознайомлення з діяльністю судів і суддів, забезпечення узгодженої і послідовної комунікації представників системи правосуддя зі ЗМІ, громадськістю та громадянським суспільством та розроблення єдиних правил діяльності органів та установ системи правосуддя у сфері комунікації.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України