Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запорізький апеляційний суд залишив без змін обвинувальний вирок громадянину за колабораційну діяльність

07 листопада 2023, 15:49

Нагадаємо, що приблизно 8 квітня 2022 року проросійськи налаштований громадянин України Г., який перебував на тимчасово окупованій території м. Токмак, Запорізької області, прийняв пропозицію від представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та добровільно вступив до лав незаконного правоохоронного органу так званого «Токмацкий ГО ГУ МВД в Запорожской области», при цьому зайняв посаду оперуповноваженого. Громадянин здійснює свою протиправну діяльність в інтересах окупаційної влади держави агресора російської федерації з метою підтримання окупаційної влади у місті Токмак до теперішнього часу.

Відносно обвинуваченого, який проживає на тимчасово окупованій території Запорізької області, здійснювалось спеціальне судове провадження. Вирок було ухвалено за його відсутності.

Вироком місцевого суду громадянина Г., визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях чи надання допомоги у веденні бойових дій проти Сил оборони України) та засуджено до 14 років позбавлення воліз позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в органах, що надають публічні послуги на строк 14 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття основного покарання Г. буде рахуватися з моменту його затримання.

В апеляційній скарзі адвокат просив вирок скасувати, ухваливши новий вирок, яким призначити Г. більш м’яке покарання.

Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, захисника обвинуваченого, які брали участь в режимі відеоконференції.

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу та залишила вирок місцевого суду без змін.

Справа № 337/3517/22