Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: суд призначив покарання чоловіку за зґвалтування малолітньої дитини

02 листопада 2023, 11:31

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок, яким визнав бердичівлянина винним у скоєнні тяжкого злочину – зґвалтуванні малолітньої дитини, вчиненому повторно (ч. 6 ст. 152 Кримінального кодексу  України).  Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 15 років позбавлення, а також задовільнив цивільний позов законної представниці потерпілої про відшкодування моральної шкоди у розмірі 100 тис. грн.

Також суд ухвалив включити інформацію про обвинуваченого Б. до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (ЄРЗСН). Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Розгляд кримінального провадження відбувався колегією у складі трьох суддів та проходив у закритому режимі. З ухваленого вироку відомо, що обвинувачений Б. у 2020-му році упродовж близько трьох місяців за місцем свого проживання систематично ґвалтував 8-річну доньку своєї подруги. Аби дитина погоджувалася іти до нього додому та залишатися на ночівлю, він дарував їй подарунки.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/1658/21.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області