Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки ув’язнення за хуліганство із застосуванням гранати - апеляційний суд залишив вирок без змін

01 листопада 2023, 15:56

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок, яким за хуліганство із застосуванням гранати громадянину К. районний суд призначив чотири роки позбавлення волі. Підстав для задоволення апеляційної скарги обвинуваченого колегія суддів ВАС не знайшла.

Чоловік просив рішення Тростянецького районного суду в частині призначення покарання змінити, встановивши трирічний іспитовий строк. 

Однак згідно зі статтею 89 Кримінального кодексу України обвинувачений хоч і вважається несудимим, але довідка інформаційно-телекомунікаційної системи свідчить: Віталія К. засуджували тричі та двічі застосовували до нього інститут звільнення від відбування покарання.

«Підстав для повторного застосування статті 75 Кримінального кодексу України немає, оскільки застосування до К. її положень 2005-го та 2015-го років позитивного впливу на поведінку обвинуваченого не зробило», – йдеться в ухвалі Вінницького апеляційного суду.

Інформаційно: У квітні 2022 року в селищі Тростянці на Вінниччині під час комендантської години обвинувачений кинув гранату у бік двох військовослужбовців. Проте один із них завадив привести бойовий припас у дію і висмикнути запобіжне кільце. Призвів до хуліганських дій конфлікт через дріб’язковий привід.

Таким чином, громадянина К. визнано винним у незаконному придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу і в грубому порушенні громадського порядку – хуліганстві. 

Вінницький апеляційний суд