Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила суддю Павла Доброва від здійснення правосуддя

01 листопада 2023, 09:33

31 жовтня 2023 року Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка та тимчасово, до 30 листопада 2023 року, відсторонила суддю Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Павло Добров підозрюється у висловленні службовою особою, яка займає відповідальне становище, прохання надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Повідомлення про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень судді здійснено 30 вересня 2023 року.

Нагадаємо, 2 жовтня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва.

ВРП вважала мотиви, наведені у клопотанні про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, обґрунтованими та такими, що підтверджуються матеріалами, долученими до клопотання.

Обставин, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність цього судді щодо здійснення правосуддя, не встановлено.

Вища рада правосуддя