Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Асоціація правників України оголошує набір до робочих груп з розробки стандартів юридичних професій

17 жовтня 2023, 09:54

Підвищення рівня правової допомоги та якості юридичних послуг в Україні неможливе без чіткого і сучасного нормативно-правового регулювання правничої професії. Серед інших питань, які охоплюються триваючою реформою сектору юстиції в Україні, реформування потребує Національний Класифікатор професій в частині правничої професії. Хоча Класифікатор професій повинен сприяти єдиному державному підходу до класифікації існуючих та нових професій і робіт на основі кваліфікаційних вимог та приведенню національної класифікації у відповідність до міжнародних стандартів, експерти АПУ та проєкту USAID «Правосуддя для всіх» встановили ряд його недоліків. Так, серед іншого, Класифікатор передбачає професії й посади в установах, яких фактично не існує, дублює частину професій та містить інші невідповідності.

Асоціація правників України прийняла рішення виступити розробником професійних стандартів «2422 Суддя», «2421.2 Прокурор» та «2429 Юридичний радник».

Основним завданням робочих груп є розробка проєктів стандартів юридичних професій, в тому числі відповідно до формату, затвердженого Кабінетом Міністрів України та Національним агентством кваліфікацій України.

Прийом заявок триватиме до 18.00 20 жовтня 2023 року. Контактна особа — Вікторія Красноваvkrasnova@uba.ua. Будь ласка, заповніть заявку за одним з посилань:

Зверніть увагу, рішення щодо складу Робочих груп приймається Правлінням ВГО «Асоціація правників України».

Асоціація правників України