Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ВККСУ зустрівся з делегацією Представництва ЄС в Україні

11 жовтня 2023, 14:33

10 жовтня 2023 року відбулася робоча зустріч заступника Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Руслана Сидоровича та секторального менеджера Представництва ЄС в Україні Альбана Біосси.

У заході також взяли участь головний національний експерт компоненту з питань судової реформи Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice» Володимир Чабан та заступник керівника секретаріату Комісії Тарас Нешик.

Зустріч мала на меті обговорення пріоритетів та механізмів потенційної підтримки Вищої кваліфікаційної комісії суддів України європейськими партнерами протягом наступної фази Проєкту ЄС «Право-Justice» з січня 2024 року.

Руслан Сидорович відзначив вагому роль Проєкту в посиленні інституційної спроможності Комісії, оскільки це сприятиме здійсненню нею функцій у повному обсязі відповідно до законодавства. Він нагадав, що ВККСУ оголосила конкурси на зайняття 532 вакантних посад суддів в апеляційних судах та на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах, а також незабаром розпочне кваліфікаційне оцінювання діючих суддів за активної участі Громадської ради доброчесності.

Своєю чергою Альбан Біосса зазначив, що з січня 2024 року розпочнеться нова фаза Проєкту ЄС «Право-Justice», який з готовністю доєднається до зусиль міжнародних партнерів у межах експертної та організаційної підтримки Комісії. Він також наголосив на особливій увазі до потреб ВККСУ та вдосконалення роботи судової системи країни загалом у контексті забезпечення стійкості й відновлення України в сучасних реаліях.  

Нагадаємо, що 7 вересня 2023 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України та Проєкт Європейського Союзу «Право-Justice» підписали Меморандум про співпрацю, яким передбачається консолідація зусиль, спрямованих на забезпечення справедливих, якісних та прозорих процедур добору кандидатів для призначення на посаду судді, проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів.  

Вища кваліфікаційна комісія суддів України