Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Луганської області засуджено до 13 років позбавлення волі за колабораційну діяльність

19 вересня 2023, 15:05

Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області ухвалено заочний (in absentia) вирок за обвинуваченням у вчиненні колабораційної діяльності.

13 вересня 2023 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням Р., мешканця смт. Станиця Луганська Луганської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території), та ухвалено вирок.

В червні 2022 року Р., будучи громадянином України, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії, переслідуючи свої особисті, корисливі інтереси, а саме отримання відповідної влади в смт Станиця Луганська, маючи умисел на зайняття посади у незаконному правоохоронному органі, тобто в так званому «Станично-Луганском районном отделе внутренних дел МВД ЛНР», вступив у злочинну змову з окупаційними військами Російської Федерації та представниками так званої «ЛНР», при цьому, отримавши від них пропозицію зайняти посаду «начальника оперативного отделения Станично-Луганського районного отдела внутренних дел МВД ЛНР» (мовою оригіналу), яку в порушення вимог Конституції України та Законів України добровільно, умисно прийняв.

Р. визнано винуватим у пред’явленому за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України обвинуваченні та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 13 років з позбавленням права обіймати будь-які посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування і державного управління, органах, що надають публічні послуги, на строк 15 років, з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є його приватною власністю. 

Вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/377/22.