Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уперше у Вінницькому апеляційному суді волонтерка супроводжувала постраждалу від домашнього насильства

17 серпня 2023, 14:12

Майже за чотири місяці роботи служби підтримки постраждалих від домашнього насильства, яка діє у Вінницькому апеляційному суді, потерпілу вперше супроводжувала в установі судова волонтерка. Жінку вона провела до зали судового засідання, підтримувала її морально та перебувала поруч під час апеляційного розгляду. Таку послугу надали постраждалій на її ж прохання.

До слова, служба підтримки постраждалих від домашнього насильства започаткована у ВАС в межах реалізації концепції клієнтоорієнтованого суду та Стратегії розвитку волонтерського сервісу у Вінницькому апеляційному суді на 2021-2023 роки. Її завдання – надати  потерпілим від сімейної тиранії емоційну та інформаційну підтримку, а правову та психологічну допомогу – через механізм перенаправлення. Листуються працівники служби із постраждалими через електронну пошту turbotaprovas@vna.court.gov.ua та вайбер – (063) 53-58-536.

До речі, з початку цього року до Вінницького апеляційного суду надійшло 25 справ про домашнє насильство. По двох із них надано безоплатну правову допомогу за перенаправленням, по стількох же – психологічну, інформаційну – по п’яти, а по одній – особистий супровід.

Більше про службу підтримки постраждалих від домашнього насильства читайте на сайті «Модельні суди: Майданчик добрих практик».