Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років ув’язнення за вбивство дружини: рішення ВАС

16 серпня 2023, 16:33

15 серпня 2023 року Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника обвинуваченого в умисному вбивстві дружини – матері шістьох дітей. Водночас вирок Шаргородського районного суду Вінницької області, яким винуватому у скоєнні особливо тяжкого злочину Ф. призначено 15 років позбавлення волі, залишив без змін.

Обвинувачений переконував колегію суддів: наміру вбити жінку у нього не було. Коли завдавав їй тілесні ушкодження, свою поведінку, каже, не усвідомлював.

Експерти стверджують: психічних розладів чоловік не має й свої дії осмислював. На цьому наголошували і прокурори.

За словами автора апеляційної скарги, дії його підзахисного слідство кваліфікувало неправильно. Тому просив суд вирок Шаргородського районного суду Вінницької області скасувати, а Ф. виправдати через відсутність у його діях складу кримінального правопорушення. 

Додамо, трагедія сталася у жовтні минулого року в одному із сіл Жмеринського району. У день реєстрації шлюбу під час застілля подружжя посварилося так, що чоловік побив жінку до смерті. Тіло вкинув у недіючу сусідську криницю, прикидав його гіллям й опалим листям. Пояснив: помістив туди труп тимчасово, щоб не злякалися діти. Сказав їм, що матір поїхала до Харкова, а через кілька днів відбув на військову службу.  

Вінницький апеляційний суд