Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України Олексій Сальніков з робочим візитом у Дніпропетровській області

26 травня 2023, 10:32

«Ми докладемо максимальних зусиль, щоб приміщення судів були якнайшвидше відремонтовані й в них почали здійснювати правосуддя», - наголосив Олексій Сальніков під час зустрічі з керівництвом Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська. Учасники відвідали будівлі суду, в яких на сьогодні не здійснюється правосуддя, а також будівлю суду, яка перебуває у стадії ремонту та підготовки до переїзду персоналу судової установи. Під час візиту обговорювались питання проведених робіт для переміщення суду за новою адресою.

Також під час зустрічі з керівництвом Третього апеляційного адміністративного суду в присутніх була можливість оглянути умови тимчасового розміщення в будівлі Третього апеляційного адміністративного суду суддів та працівників апарату Донецького окружного адміністративного суду.


На базі Кіровського районного суду міста Дніпропетровська відбулася zoom-конференція під головуванням народного депутата України Сергія Демченка за участю керівників судових установ держави, представників органів та установ системи правосуддя.

На зазначеній конференції були підбиті підсумки візиту робочої групи до Нікопольського міськрайонного та Марганецького міського судів Дніпропетровської області, судді, працівники апарату та співробітники Служби в яких попри ризики продовжують виконувати свої службові обов'язки.

Під час конференції було порушено питання щодо виділення додаткових асигнувань для судових установ, які знаходяться на територіях проведення бойових дій. Крім цього розглядалось питання низької заробітної плати працівників апарату судів.

«Так, звісно, у нас зараз багато викликів, проте ми наполегливо працюємо над їх вирішенням. Питання фінансування судової гілки чи не найболючіше та найголовніше. Саме тому, користуючись нагодою, хочу висловити подяку членам Комітету ВРУ з питань правової політики та його голові Денису Маслову за розуміння та підтримку Державної судової адміністрації. Насправді такі виїздні засідання – це дуже хороша практика, адже під час таких візитів є можливість побачити на власні очі умови, в яких здійснюється правосуддя, а головне поспілкуватись з суддями та працівниками апарату», - сказав очільник ДСА України Олексій Сальніков.

Після проведення конференції учасниками робочої групи було оглянуто нову будівлю Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, в якій нещодавно розпочалось здійснення правосуддя.

 Державна судова адміністрація України