Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок мешканці Чернігівської області за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України

23 травня 2023, 14:56

22 травня 2023 року Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянки Д. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Мешканка с. Жукотки Чернігівського району Чернігівської області почала підтримувати постійний зв'язок за допомогою месенджера, з невстановленим в ході досудового слідства представником військових підрозділів зс рф.

Громадянка Д. усвідомлювала, що це представник військових формувань рф, приймає участь у збройній агресії проти України, а передача йому будь-яких відомостей військового чи оборонного характеру зашкодить національній безпеці України.

Достовірно усвідомлюючи вказані обставини, Д. прийняла протиправне рішення за грошову винагороду на регулярній основі надавати вказаній особі як представнику рф відомості щодо переміщення, руху та розташування Збройних Сил України та інших військових формувань.

Обвинувачена Д. визнала себе винною, щиро розкаялася, засудивши свій вчинок.

Суд визнав Д. винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України, та призначив їй покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 6 років.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Чернігівський районний суд Чернігівської області