Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк взяв участь у пленумі Вищого господарського суду України

23 березня 2012, 18:31

  23 березня 2012 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулося засідання пленуму Вищого господарського суду України. Серед запрошених були  присутні:  заступник Голови Верховного Суду України - голова Судової палати у господарських справах Валентин Барбара, заступник голови Судової палати у господарських справах Верховного Суду України Павло Колесник, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, заступник Генерального прокурора України Юрій Ударцов та генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Леонід Богданов.

  На засіданні пленуму, повноважним складом з 76 суддів, обговорено низку питань: доповідь Голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова «Про підсумки роботи господарських судів України за 2011 рік та завдання на перше півріччя 2012 року», про виконання постанови пленуму Вищого господарського суду України від 22.07.2011 № 8 «Про підсумки роботи господарських судів України у першому півріччі 2011 року та завдання на друге півріччя 2011 року», про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України.

  Заступник голови Вищого господарського суду України Віктор Москаленко надав інформацію стосовно практики призначення судової експертизи, в тому числі практики призначення такої ж експертизи у справах з суперечок, пов'язаних із захистом прав інтелектуальної власності.

  Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк роз‘яснив окремі питання оплати праці суддів та недофінансування судів господарської юрисдикції, що пов’язані з надходженнями коштів від судового збору. Руслан Кирилюк наголосив, що з моменту набрання чинності Законом України «Про судовий збір» Державній судовій адміністрації України вдалося зробити більше, ніж за попередні роки, а саме: організувати капітальні ремонти в судах, закрити заборгованості з виплати суддям вихідної допомоги, погасити кредиторські заборгованості минулих років та інше. За словами Голови ДСА України, судовий збір – це системний крок, який дозволить судовій системі почуватися більш самостійно,  судам же, насамперед, необхідно посилити контроль за виконанням фінансової дисципліни.

  Рішенням пленуму затверджено зміни до персонального складу та структури Науково-консультативної ради Вищого господарського суду України .