Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РСУ затвердила робочий проект Кодексу професійної етики судді

23 березня 2012, 16:43

23 березня 2012 року відбулося засідання Ради суддів України, де було прийнято 10 рішень із запланованого порядку денного.


Зокрема, Рада суддів України розглянула питання про виконання рішення десятого позачергового з'їзду суддів України щодо пропозицій до Кодексу професійної етики судді.


Секретар Ради суддів України, суддя ВГСУ Тетяна Козир повідомила, що проект Кодексу професійної етики судді наразі активно обговорюється на спеціальному форумі професійної мережі «Феміда» офіційного веб-порталу судової влади України. На основі пропозицій, що надійшли, був створений робочий варіант кодексу, котрий складається: з преамбули, першого розділу «Морально-етичні принципи поведінки судді» та другого розділу «Норми професійної етики судді. Рівність, компетентність і старанність».


Цей документ має бути затверджений З'їздом суддів України, який відбудеться вже восени цього року.


За результатами розгляду  Рада суддів України прийняла рішення затвердити робочий проект Кодексу професійної етики судді і направити його у всі суди України для обговорення на зборах суддів.  Це питання планується обговорити ще й в форматі круглих столів у другій половині травня.


Рада суддів України, у закритому режимі, розглянула питання стосовно загрози незалежності судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Романа Петрова.


На засіданні також було затверджено Положення про порядок розгляду звернень громадян і юридичних осіб Радою суддів України.