Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України не бачить підстав для скасування свого рішення про обрання судді Сергія Лєсного членом КДКА Львівської області

23 березня 2012, 16:25

23 березня 2012 року Рада суддів України на своєму засіданні розглянула звернення Голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури В.І. Висоцького щодо обрання до складу атестаційної палати Львівської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури судді апеляційного суду Львівської області Василя Тенюха.


Як відомо, Рада суддів України Рішенням № 34 від 24 червня 2011 року обрала членом кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівської області суддю Сихівського районного суду м. Львова Сергія Лєсного,  проте депутати обласної ради проголосували проти включення кандидатури судді Сергія Лєсного до комісії адвокатури Львівщини. Львівська облрада двічі не проголосувала за затвердження складу комісії адвокатури. Під час обговорення цього питання депутат Василь Пазиняк висловлював протест проти того, щоб до складу комісії входив суддя Сергій Лєсной. У проекті рішення щодо цього питання на сесії Львівської облради 6 грудня фігурувала кандидатура судді Василя Тенюха замість Сергія Лєсного.


У зв‘язку з такою ситуацією голова Ради суддів України Ярослав Романюк надіслав лист на ім‘я голови Львівської облради. Як зазначено у листі, кандидатура, затверджена Радою суддів, не потребує погодження  Львівською облрадою. «Чинним законодавством не передбачено необхідності погодження суб’єктами формування кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури між собою кандидатур для обрання до цього органу. Не передбачає законодавство і необхідності затвердження обласною радою кандидатур, обраних до складу кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Радою суддів України», – сказано у листі. Рада суддів України не розглядала клопотання апеляційного суду Львівської області про обрання членом комісії адвокатури судді Василя Тенюха. «Воно може бути розглянуте Радою суддів України лише за наявності відповідної вакансії у складі цієї комісії по квоті суддів, яка на даний час відсутня», – повідомляється у листі.


Водночас, до Ради суддів України надійшло чергове звернення Голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури  В.І. Висоцького стосовно обрання до складу атестаційної палати Львівської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури судді апеляційного суду Львівської області Василя Тенюха.


За результатами обговорення було прийнято рішення звернутися до Львівської облради з тим, що у зв‘язку з їх бездіяльністю не розпочинає роботу атестаційна палата Львівської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, а також запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії адвокатури передати функції кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівської області іншому регіональному представництву.