Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду відносно окупаційного військового комісара з Криму, засудженого за порушення законів та звичаїв війни, що полягає у примушуванні цивільного населення окупованого півострова служити в збройних силах вор

09 травня 2023, 14:17

Відповідно до пред’явленого обвинувачення громадянин російської федерації, працюючи в Військовому комісаріаті Сімферопольського району та м. Алушта Республіки Крим міністерства оборони російської федерації, розташованого на тимчасово окупованій території України, на час проведення призивних кампаній, усвідомлюючи тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, керуючись у своїй діяльності Федеральним законом від 28 березня 1998 року №53-ФЗ «О воинской обязанности и военной службе» та іншими нормативно-правовими актами країни окупанта – російської федерації, здійснював примусовий призов цивільного населення України, яке проживає на тимчасово окупованій території України – АР Крим та м. Севастополь на строкову військову службу до збройних сил рф.

2 травня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченого, на вирок Дарницького районного суду міста Києва від 30 січня 2023 року, яким обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 («Порушення законів та звичаїв війни») Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 11 (одинадцять) років. Початок строку відбування покарання відраховувати з моменту затримання громадянина рф в порядку виконання вироку суду.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, а вирок Дарницького районного суду міста Києва від 30 січня 2023 року без змін.

Київський апеляційний суд