Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За пропозицію надати неправомірну вигоду поліцейському житель Городоччини сплатить штраф – суд затвердив угоду про визнання винуватості

05 травня 2023, 14:14

Городоцький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за ч. 1 ст. 369 КК України, визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, та призначив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу з розстрочкою виплати на 10 місяців.

Автомобіль обвинуваченого поліцейські зупинили увечері 23 лютого 2023 року на ділянці автодороги сполученням м. Городок – с. Підлісний Олексинець Городоцької ОТГ через порушення ПДР. Сам власник сидів на пасажирському сидінні, у той час, як його Маздою 6 керував водій, котрий був у стані алкогольного сп’яніння (результат тесту на алкоголь – 2,59 проміле).

Власник авта, аби правоохоронці не складали щодо нього протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП – передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває у стані сп’яніння, та не передавали його на розгляд до суду, запропонував їм неправомірну вигоду – 100 доларів США. Пропозиція звучала неодноразово, попри відмову патрульних і попередження про кримінальну відповідальність.

Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений (за участі захисника) уклали угоду про визнання винуватості.

Вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 1 ст. 369 КК України, істотних обставин справи та визначили покарання у виді 17000 грн штрафу й, з урахуванням його майнового стану, розстрочення виплати частинами строком до одного року, при цьому, обвинувачений беззастережно визнав свою вину. Сторони угоди про визнання винуватості просили суд її затвердити.

Переконавшись, що зміст угоди, умови та порядок її укладення відповідають закону, суд дійшов висновку про наявність підстав для її затвердження.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду