Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА взяв участь в засіданні робочої групи з розробки стандартів якості функціонування суду

20 березня 2012, 20:02

     20 березня 2012 року відбулося третє спільне засідання робочої групи з розробки стандартів якості функціонування суду за участю міжнародного експерта з якості функціонування судів Піма Алберса.


    У вступному слові Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк висловив думку про те, що виникла потреба в обговоренні змін до проекту системи оцінки якості функціонування суду та в обговоренні Методики оцінювання якості роботи суду. Зокрема, Руслан Кирилюк наголосив на тому, що думка шановного експерта Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Піма Алберса відносно системи оцінки якості функціонування суду буде надзвичайно важливою для членів робочої групи.


    Також Голова ДСА України висловив позицію стосовно об‘єднання двох груп в одну робочу  з розробки стандартів якості функціонування суду ДСА України за підтримки Проекту «Україна: справедливе правосуддя» і відносно  визначення її керівного складу. На переконання Руслана Кирилюка, необхідності в такому об’єднанні немає, а робочі групи можуть і надалі співпрацювати на попередніх умовах, тобто об‘єднуючи зусилля та обговорюючи напрацювання.


    Позицію щодо роботи окремої  робочої групи з розробки стандартів якості функціонування суду Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» та підгрупи з розробки стандартів роботи суду Робочої групи з питань інновацій ДСА України підтримав голова ради суддів загальних судів, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, керівник робочої групи з розробки стандартів якості функціонування суду Павло Гвоздик.