Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила суддю для здійснення правосуддя до Чутівського районного суду Полтавської області

13 квітня 2023, 13:53

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження судді до Чутівського районного суду Полтавської області у зв’язку з виявленням у ньому надмірного рівня судового навантаження.

У вказаному суді нормативний час розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 303 дні для одного судді, що дає підстави стверджувати про наявність у суді надмірного навантаження.

Крім того у разі прийняття рішення про дострокове припинення відрядження єдиного судді, який наразі здійснює правосуддя у Чутівському районному суді Полтавської області, доступ до правосуддя буде припинено.

Таким чином з метою недопущення припинення здійснення правосуддя та врегулювання навантаження у Чутівському районному суді Полтавської області Вища рада правосуддя 13 квітня 2023 року вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддю Добропільського міськрайонного суду Донецької області Хоменка Дмитра Євгеновича до вказаного суду строком на один рік з 24 квітня 2023 року. 

Рішення про початок процедури відрядження судді до Чутівського районного суду Полтавської області Вища рада правосуддя прийняла 7 березня 2023 року, у зв’язку із чим відповідне оголошення було розміщено на офіційному вебсайті ВРП.

Вища рада правосуддя