Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл на тему «Невиконання батьківських обов’язків як підстава позбавлення батьківських прав»

10 квітня 2023, 13:55

7 квітня 2023 року Черкаський апеляційний суд спільно з ГО «PREVENT» провів круглий стіл на тему «Невиконання батьківських обов’язків як підстава позбавлення батьківських прав» за участю суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, суддів Черкаського апеляційного суду, суддів районних судів Черкаської області, представників органів місцевого самоврядування, Черкаської обласної державної адміністрації і правоохоронних органів.

Під час заходу були розглянуті основні підходи до вирішення питання про позбавлення батьківських прав у практиці ЄСПЛ, принципи забезпечення «Найкращих інтересів дитини» у міжнародних стандартах у сфері судочинства, позбавлення батьків батьківських прав під час війни та позбавлення батьківських прав як крайній захід впливу на батьків у зв’язку з неналежних виконанням ними своїх батьківських обов’язків.

Судді Черкаського апеляційного суду виступили з аналізом судової практики розгляду Черкаським апеляційним судом справ, пов’язаних із позбавленням батьків батьківських прав.

Після обговорення було констатовано наявність консенсусу щодо спірних питань, що пов’язані з даною тематикою, та наголошено на проведення подібних заходів в майбутньому.

Черкаський апеляційний суд