Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентовано третю фазу Ініціативи “Модельні суди” під час конференції “Спроможність судового адміністрування: від європейського досвіду до української реалізації”

10 квітня 2023, 11:26
Нова фаза Ініціативи «Модельні суди» об’єднає 90 судів.
 
Про це сказала Анна Адамська-Галлант, Головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice», презентуючи третю фазу Ініціативи під час конференції «Спроможність судового адміністрування: від європейського досвіду до української реалізації».
 
Експерти Ініціативи продовжать роботу з темами клієнтоорієнтованості суду, організації роботи в судах, судової безпека та додадуть нову - управління, пов’язане з відчуттям команди.
 
«Ще одним важливим напрямком буде розбудова спільноти судів, які впроваджують модельні рішення. Для цього буде створено платформу «Майданчик добрих практик», яка об’єднає напрацювання міжнародних проєктів, а також кращий досвід українських судів стосовно різних аспектів судового менеджменту», - сказала Анна Адамська-Галлант.
 
Третім напрямком нової фази Ініціативи буде робота над удосконаленням підзаконних актів стосовно організаційних, кадрових та матеріально-технічних аспектів функціонування судів. Для цього експерти Проєкту спільно з Державною судовою адміністрацією України та судами створять відповідні робочі групи.