Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Вплив інтеграційних тенденцій на розвиток національного права»

03 квітня 2023, 16:25

31 березня 2023 року на базі Одеського державного університету внутрішніх справ спільно з Харківським державним університетом внутрішніх справ була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Вплив інтеграційних тенденцій на розвиток національного права».

Участь в міжнародній конференції взяв заступник голови Одеського апеляційного суду, кандидат юридичних наук, доцент Андрій Дришлюк, який виступив з вітальним словом та підкреслив, що війна та її наслідки суттєво вплинули на діяльність суду та процес організації здійснення судочинства. Незважаючи на численні зміни до процесуального законодавства, що були внесені за останній рік, багато питань, пов’язаних з процедурою здійснення судочинства під час війни, залишаються не вирішеними. 

В межах наукового повідомлення Андрія Дришлюка «Допоміжні джерела регулювання процесуальної діяльності суду» учасникам конференції було презентовано досвід пілотних судів м. Одеси та Одеської області в рамках Міжнародного проєкту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін», який реалізовувався протягом 2018-2022 рр. за підтримки уряду Королівства Нідерландів в рамках програми MATRA щодо розробки та застосування Правил організації ефективного судочинства (далі – Правила), та порушено питання щодо їх місця в системі нормативного регулювання діяльності суду. На думку доповідача вказані Правила є найбільш ефективним способом вирішення поточних процесуальних питань, які віднесені до суддівського розсуду та не регулюються або врегульовані рамочно процесуальним законом.

Довідково: розробка та впровадження Правил ефективного судочинства продовжено в межах проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», який реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (м. Гаага) за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди в рамках програми MATRA.

Метою нідерландсько-українського проєкту є зміцнення взаємин між судовою владою і суспільством та посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи судів. Проєкт  реалізується в пілотних судах м. Києва, а також Сьомого апеляційного адміністративного суду м. Вінниця.

                                                  

                                                 

 

Джерело фото: Сторінка Одеського державного університету внутрішніх справ у Facebook

Одеський апеляційний суд