Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває моніторинг діяльності проектів Ради Європи

02 грудня 2014, 17:55

1 грудня 2014 році в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч секретаря Ради суддів України Анатолія Марцинкевича, члена Ради Людмили Соломахи та Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка з експертом Ради Європи з питань оцінки діяльності Проектів РЄ Сімоном Гінсбургом та заступником менеджера Проекту  Ради Європи "Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні" Галиною Бочевою. Також у робочій зустрічі взяли участь заступник начальника управління – начальник відділу судової статистики та діловодства ДСА України Антоніна Поліщук, заступник начальника управління – начальника відділу аналітично-методичної роботи та професійного розвитку ДСА України Яна Машарова і співробітники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ.

За повідомленням Сімона Гінсбурга оціночна місія Ради Європи перебуває в Україні з метою отримання інформації стосовно досягнутих результатів тих проектів РЄ, що діють в Україні для надання рекомендацій щодо покращення їх діяльності.

"Рада суддів України високо цінує співпрацю з Офісом Ради Європи в Україні, і зокрема з Проектом "Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні". Ми також розуміємо, що особливості політичної та економічної ситуації в Україні не сприяли плідній співпраці на початку цього року, але наразі ми активно долучаємося до заходів, що реалізує Проект", – зауважив секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич. 

Члени Ради суддів України підкреслили значимість тих заходів, що проводилися спільно з Проектом. Зокрема, йдеться про навчання для членів Ради суддів України з питань ефективної комунікації та стратегічного планування у сфері фінансування судів.

Попередні висновки та рекомендації експерта Ради Європи з питань оцінки діяльності Проектів РЄ Сімона Гінсбурга будуть представлені 3 грудня 2014 року на засіданні круглого столу.