Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Одеського апеляційного суду в якості національного експерта взяв участь у тренінгу в рамках нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні»

28 березня 2023, 09:19

21 – 23 березня 2023 року заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк в якості національного експерта прийняв участь в навчальному тренінгу для українських суддів «Правила ефективного судочинства» в рамках нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні».

У заході взяли участь іноземні експерти Естер де Рой, очільниця проєкту «Судова влада і суспільство», заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, Філіп Лангбрук, почесний професор юстиції та судового адміністрування, університет Утрехта, експерт проєкту Аннемік Хьюген, суддя у кримінальних справах, окружний суд Амстердама, експерт проєкту Херман ван дер Меєр, суддя у цивільних справах, апеляційний суд Амстердама, експерт проєкту Райн Одінк, суддя у кримінальних, адміністративних та сімейних справах, окружний суд Амстердама, директор проєкту «Судова влада і суспільство» Ханс ван дер Берг, ЦМПС, Флер ван Літ, менеджер проєкту «Судова влада і суспільство», ЦМПС, а також національний експерт проєкту суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Наталія Блажівська.

                                                  

Протягом трьох днів 25 українських суддів і представників апарату судів разом з нідерландськими суддями та експертами працювали над розробкою процесуальних правил в цивільному, кримінальному, адміністративному, господарському судочинстві, які будуть запроваджені в пілотних судах Києва та Вінниці в рамках відповідного міжнародного проєкту.

 

                                                                   

Під час тренінгу Андрій Дришлюк та Тетяна Шевиріна, які виступали координаторами проєкту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін», поділились досвідом з колегами щодо розробки Правил, що були виконані суддями пілотних судів, адвокатами та прокурорами міста Одеси та Одеської області.


Довідково: проєкт «Судова влада і суспільство в Україні» реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (м. Гаага) за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди в рамках програми MATRA. Метою нідерландсько-українського проєкту є зміцнення взаємин між судовою владою і суспільством та посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи судів.

Міжнародний проєкт «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін» реалізовувався протягом 2018-2022 рр. в пілотних судах м. Одеси та Одеської області за підтримки уряду Королівства Нідерландів в рамках програми MATRA.

Детальніше про проєкт можна дізнатися за таким покликанням: https://oda.court.gov.ua/sud4813/inshe/3/.

Одеський апеляційний суд