Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про місце реєстрації фізичної особи стала доступною кожному судді на його запит в Електронному кабінеті ЄСІТС

27 березня 2023, 14:31

Інформація щодо місця реєстрації фізичної особи стала доступною кожному судді на його запит в Електронному кабінеті ЄСІТС відсьогодні, 27 березня 2023 року.

Відтепер суди зможуть отримувати інформацію з Демографічного реєстру автоматично, замість очікування 2-3 тижнів поштою.

Чому це важливо? Тому що, коли суддя вирішує питання про відкриття провадження за позовною заявою, йому необхідно переконатися, що такий відповідач реально існує, а зазначені в позові дані достовірні, тому питання правильної ідентифікації сторони у справі має важливе значення для судочинства. Також це необхідно і важливо для визначення підсудності та для того, щоб не було затягування термінів розгляду справ.

 

"Довелося не один рік над цим працювати, що не зовсім відповідало моїм очікуванням. Але маємо результат! Досягнутий завдяки спільним зусиллям з Державною судовою адміністрацією України та Державною міграційною службою України. Далі будуть інші реєстри, такі як Держреєстр юросіб та Реєстр прав на нерухоме майно. Жодних кроків назад! Зробимо наше правосуддя зручним і швидким!", - так відреагував на запуск функціоналу Голова Комітету ВРУ з питань правової політики Денис Маслов.

У Державній судовій адміністрації України своєю чергою наголошують, що й надалі працюють над розширенням функціоналу сервісу, і найближчим часом судді отримають доступ до інших реєстрів, таких як Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, Єдиний державний реєстр прав на нерухоме майно, Єдиний реєстр адвокатів.

Детальніше, як скористатися сервісом, читайте за посиланням: wiki-ccs.court.gov.ua  

Продовжуємо диджиталізувати процеси правосуддя.

Державна судова адміністрація України