Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП обговорили напрями подальшої співпраці в рамках Проєкту USAID «Справедливість для всіх»

06 березня 2023, 14:16

 

Юридичні радники Програми USAID «Справедливість для всіх» презентували результати діяльності діючої Програми та попередніх програм в галузі судової реформи новому складу Вищої ради правосуддя з метою підтримки інституційного розвитку органу, а також окреслили напрями подальшої співпраці.

Участь у заході взяли члени ВРП, керівник Програми USAID «Справедливість для всіх» Девід Вон, його заступниця Наталія Петрова та юридичні радники Програми.

Члени ВРП висловили вдячність за потужну довготривалу підтримку та допомогу у забезпеченні незалежності та підвищенні авторитету судової влади, впровадженні етапів судової реформи. Окремо подякували за допомогу у напрацюванні критеріїв та розробці проєкту методики відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, який ВРП має розпочати найближчим часом.

Юридичні радники ознайомили членів ВРП з результатами роботи Програми у сферах забезпечення незалежності судової влади, запобігання корупційним ризикам, аналітики щодо дискреції ВРП під час надання рекомендацій щодо призначення кандидатів на посаду судді і дисциплінарної відповідальності суддів, суддівської етики, ефективності роботи судів за індикаторами CEPEJ і моніторингу рівня громадської довіри. А також щодо впровадження IT рішень та вдосконалення операційних процесів органів суддівського врядування,  вдосконалення комунікаційної політики.

Експерти запевнили, що Програма і надалі сприятиме діяльності органів суддівського врядування та окреслили пріоритетні напрями. Зокрема, завершення потребує робота щодо удосконалення реєстру повідомлень про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, втілення системи електронного обміну документів між судами, оптимізація мережі судів. Продовжуватиметься співпраця у сфері побудови ефективної комунікативної політики судової влади.

Довідково: Програма USAID «Справедливість для всіх» реалізується з метою просування ідеї справедливості для всіх через зміцнення системи правосуддя, послуг у сфері юстиції та залучення суспільства для забезпечення адекватного реагування на правові проблеми та потреби українців у правосудді. Період реалізації Програми: 1 жовтня 2021 року – 30 вересня 2026 року.

Вища рада правосуддя