Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено громадянина за участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування

28 лютого 2023, 12:49

27 лютого 2023 року Корольовський районний суд міста Житомира ухвалив вирок по обвинуваченню громадянина України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 258-3 створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації), частиною 2 статті 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений з 2014 року приймав активну участь у непередбаченому законом збройному формуванні «ДНР» у складі структурного підрозділу. 

На виконання загального злочинного умислу громадянин України на території окремих районів Донецької області вчиняв збройні напади на установи органів місцевого самоврядування, будівлі правоохоронних та інших державних органів та приймав активну участь в злочинних діях.

Вироком суду за сукупністю злочинів громадянину України призначено остаточне покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Корольовський районний суд м. Житомира