Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, що розглядатимуться у Тростянецькому районному суді Сумської області та можуть становити суспільний інтерес

27 січня 2023, 09:25

Тростянецький районний суд Сумської області інформує про справи, що  розглядатимуться у період з 30 січня по 3 лютого 2023 року та можуть становити суспільний інтерес. 

30 січня 2023 року о 10 год 30 хв відбудеться судовий розгляд у кримінальному провадженні №588/1009/22 за обвинуваченням військовослужбовця збройних сил РФ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Попередній судовий розгляд відкладено у зв’язку із закінченням робочого часу та викликом   інших свідків. 

Нагадаємо, що згідно з пред’явленим обвинуваченням у березні 2022 року під час окупації міста Тростянець російський військовослужбовець, за версією сторони обвинувачення, на одному із блокпостів, погрожуючи декільком місцевим жителям застосуванням вогнепальної зброї, заволодів їхніми мобільними телефонами та грошовими коштами. 

30 січня 2023 року о 14 год 30 хв відбудеться судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього керівника місцевої телерадіокомпанії у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 191 та частиною 1 статті 366 КК України.

Попередній судовий розгляд не відбувся у зв’язку із оголошеною повітряною тривогою та вимкненням електропостачання.

Нагадаємо, що згідно з пред’явленим обвинуваченням у травні 2020 року   обвинувачений, будучи службовою особою, за версією сторони обвинувачення, уклав фіктивний договір з ФОП про надання послуг та виконання робіт – ремонт техніки КП ТМР «Телерадіокомпанія Тростянець», та в подальшому підписував фіктивні акти про надання послуг з ремонту техніки, які не виконувалися, однак за які підприємством були перераховані кошти.   

1 лютого 2023 року о 13 год 00 хв. відбудеться судовий розгляд кримінального провадження №588/1072/22 за обвинуваченням двох військовослужбовців збройних сил РФ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Попередній судовий розгляд не відбувся у зв’язку із вимкненням електропостачання згідно з графіком погодинних відключень.

Нагадаємо, що за версією сторони обвинувачення у березні 2022 року двоє російських військових, один з яких був командиром танку, а інший оператором-навідником цього ж танку здійснили обстріл Тростянецької міської лікарні з прилеглої паркової території навпроти медичної установи. Унаслідок обстрілу було пошкоджено будівлю лікарні, чим спричинено значну матеріальну шкоду.  

Тростянецький районний суд Сумської області