Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав чергового шанувальника збройної агресії росії

25 січня 2023, 11:05

70-літній уродженець Лисичанського району Луганської області, що проживає в Хмельницькому, під час перебування в публічному місці заперечував здійснення збройної агресії проти України, а також привселюдно закликав до співпраці з державою-агресором.

«Політінформацію» літній чоловік проводив у приміщенні відділу праці та соціального захисту населення однієї із селищних рад Хмельницького району. Він висловив своє невдоволення подіями революції 2014 року та палко переконував присутніх чиновників та відвідувачів установи, що  війну розпочали українська та російська мафії, які зараз ділять владу. «Надійним джерелом» своєї обізнаності  пенсіонер  назвав родичів із росії, які постійно розповідають йому про події.

Іншого дня в ході суперечки із працівниками цього ж органу місцевого самоврядування чоловік публічно переконував: «Ми повинні бути з росією, а Америка і Європа заморять нас голодом і ми українці будемо їхніми рабами».  Таким чином, за висновками суду, умисно та публічно закликав до співпраці з державою-агресором.

Втім у ході судового слідства обвинувачений визнав свою вину,   щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.  Він добровільно уклав угоду про визнання винуватості  з  прокурором Хмельницької обласної прокуратури.

Хмельницький  міськрайонний суд своєю ухвалою цю угоду затвердив. Суд визнав  чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України(колабораційна діяльність), та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком 10 років. Окрім того обвинувачений має сплатити 2265 гривень процесуальних витрат на користь державного бюджету за проведення експертизи.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду