Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП наголошує на необхідності вирішення питання забезпечення рівних можливостей для всіх учасників конкурсу з добору кандидатів на посаду члена ВККС України в умовах дії воєнного стану

11 січня 2023, 09:24

9 січня 2023 року відбулась робоча зустріч членів Вищої ради правосуддя та члена Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (Конкурсна комісія).

Як відомо, 20 грудня 2022 року Конкурсна комісія затвердила перелік із 64 кандидатів, допущених до другого етапу конкурсу – співбесіди.

Під час наради в.о. Голови Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов висловив занепокоєння щодо реальної можливості здійснення повноважень, у разі обрання кандидатів на посаду члена ВККС, які проходять службу в лавах Збройних Сил України.

Зазначене також стосується і кандидатів у члени ВРП, оскільки у чинному законодавстві відсутній правовий механізм, який би передбачав в умовах дії воєнного стану можливість відряджати мобілізованих військовослужбовців до цивільних установ.

Членами ВРП та представником Конкурсної комісії на робочій нараді було висловлено думку про необхідність створення робочої комісії для спільного напрацювання варіантів правового вирішення даної проблеми.

У зв’язку з чим заплановано провести спільну зустріч з Головою Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денисом Масловим для обговорення та опрацювання законодавчих ініціатив щодо врегулювання цього питання.

Вища рада правосуддя