Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Війна - потужний іспит на патріотичність та суспільну користь

29 грудня 2022, 14:28

Іванківський районний суд Київської області на своєму веб-сайті розповів про суддю Іванківського районного суду Київської області Анатолія Корчкова, який з початком повномасштабної російсько-української війни змінив суддівську мантію на камуфляж та пішов захищати Україну від ворога.

Згадавши 24 лютого 2022 року, першим відчуттям Анатолія Корчкова була готовність боронити свою землю. Смт Іванків, що на Київщині, залишався  в тимчасовій окупаційним до 1 квітня, тому виконувати функції судді не було можливості. Окупанти заблокували усі шляхи, щоб населений пункт залишився без найнеобхіднішого. 

«24 лютого не було думок, потрібно було діяти. Відразу прийняв рішення вступити до лав ЗСУ», - згадує Анатолій Корчков. 

15 березня від доправився до військової частини, де зараз і перебуває. А вже 30 березня був мобілізований. 

Анатолій Корчков батько трьох дітей. Він залишився в Україні та пішов воювати. На питання, як відреагувала родина на Ваш вибір йти до лав ЗСУ, відповів, що це рішення було спільне та необхідне, родина підтримує Анатолія в усьому. 

«Я б розповів про людей, яких я зустрів в цей важкий час, справжніх, чесних і відданих, які 24 лютого зробили свій свідомий вибір, залишивши посади, бізнес, сцену - усе, чого вони досягли, і могли продовжувати робити й надалі. Та вони тут, поряд, друзі, яких, на жаль, подарувала мені ця нещадна війна» - розповідає він про моменти зі служби. 

Анатолій Корчков більш за все мріє побачити Збройні Сили України в такому статусі, озброєні та організації, щоб жоден сусід-загарбник, навіть в думці не міг припустити прийти на нашу землю ще раз. Щоб закарбувалося у всіх навіки «Україна – це наша земля!». 

Закінчення війни для Анатолія – це звільнення усієї території України від окупанта та відбудова зруйнованих населених пунктів. 

На запитання, що плануєте робити після повернення до цивільного життя, Анатолій Корчков сказав стисло – «Жити…». 

Іванківський районний суд Київської області