Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два роки позбавлення волі за неправдиве повідомлення про мінування

23 грудня 2022, 10:23

Тернівський районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок чоловіку, який здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

19 грудня 2022 року суд визнав винуватим і призначив покарання у виді двох років позбавлення волі громадянину К. за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

На початку червня 2021 року засуджений навмисно та з мотивів особистої неприязні, яка ґрунтується на обуреності щодо працівників поліції, здійснив дзвінок на гарячу лінію «102» та повідомив диспетчеру поліції про підготовку вибуху через замінування будинку у Кривому Розі. Своїм повідомленням громадянин К. намагався породити паніку серед населення та порушити громадську безпеку.

Обвинувачений в скоєному злочині повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Суд прийняв до уваги цю обставину як таку, що пом’якшує покарання.

Також засуджений сплатить відшкодування завданого матеріального збитку пожежно-рятувальному загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, а саме за забезпечення пожежної безпеки під час огляду місця можливого замінування.

Вирок не набрав законної сили.

Тернівський районний суд м. Кривого Рогу