Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив під вартою мешканця села Михайлівка-Рубежівка Бучанського району, який підозрюється в тому, що перейшов на бік ворога та допомагав державі – агресору

07 грудня 2022, 17:18

07 грудня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного У. на ухвалу слідчого суді Шевченківського районного суду міста Києва від 11 жовтня 2022 року, якою продовжено щодо підозрюваного У. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 14 жовтня  2022 року включно, без визначення розміру застави.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 11 жовтня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного У. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин У. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 3 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом»), ч. 1 ст. 125 («Умисне легке тілесне ушкодження») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд