Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жительці Житомирської області за колабораційну діяльність

22 листопада 2022, 15:15

17 листопада 2022 року Володарсько–Волинський районний суд Житомирської області у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно жительки смт. Іршанськ Коростенського району Житомирської області за вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

У період часу з 24 лютого 2022 року по 6 квітня 2022 року громадянка, перебуваючи у публічних місцях та на подвір’ях багатоквартирних житлових будинків в смт. Іршанськ, неодноразово здійснювала публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України та висловлювала публічні заклики до підтримки рішень та дій держави – агресора щодо необхідності об’єднання України, російської федерації та білорусі в одну державу, закликала громадян до підтримки збройної агресії рф проти України, а також щодо необхідності капітуляції України перед військово-політичним керівництвом рф.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України, і призначив їй покарання у виді позбавлення права обіймати посади в органах держаної влади та місцевого самоврядування України строком на 10 років.

Володарсько–Волинський районний суд Житомирської області