Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова практика. Суд задовольнив позов іванофранківки та визнав протиправними дії Департаменту містобудування та архітектури

21 листопада 2022, 08:35

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправними дії та зобов’язав Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради розглянути заяву про надання витягу з містобудівної документації.

У рішенні суду повідомляється, що позивач звернулася до відповідача із заявою про надання витягу з містобудівної документації. Втім, Департамент їй відмовив, обґрунтовуючи це тим, що внаслідок введення в дію воєнного стану, розроблення інформаційної та технологічної карток що стосується надання адміністративної послуги про надання витягу з містобудівної документації було тимчасово припинено.

Івано-Франківський адмінсуд постановив:

 «Право позивача як власника земельної ділянки на отримання інформації  щодо своєї землі гарантоване законом. А зазначені у відповіді відповідача мотиви ненадання такого витягу не належать до передбачених законом та встановлених постановою Кабінету Міністрів України підстав для відмови позивачу».   

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд