Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 8 років позбавлення волі засуджено громадянина за несанкціоноване поширення інформації про розміщення підрозділів Збройних Сил України

08 листопада 2022, 14:14

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина Б. щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, вчинене за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України, або її представникам, або іншим незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).   

Судом встановлено, що у травні 2022 року громадянин Б., діючи умисно, усвідомлюючи, що військовослужбовці зс рф спільно з учасниками не передбачених законом збройних формувань, які діють на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області, здійснюють військову агресію з метою окупації України, добровільно поширював інформацію про місця дислокації підрозділів ЗС України, зокрема військової техніки та особового складу, блок-постів та маршрутів пересування в населених пунктах Донецької області, за допомогою власного мобільного телефону, використовуючи акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі.  

Така інформація надавалась представнику не передбачених законом збройних формувань, підконтрольних окупаційній адміністрації рф. 

В судовому засіданні обвинувачений Б. свою провину визнав повністю.

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області громадянин Б. визнаний винним в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на вісім років. На користь держави стягнуто витрати за проведення комп’ютерно-технічної експертизи. Речовий доказ мобільний телефон конфісковано у власність держави.

Вирок набув законної сили.

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області