Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох жителів міста Тростянець, які виправдовували збройну агресію рф

08 листопада 2022, 12:48

7 листопада 2022 року Тростянецьким районним судом Сумської області оголошено вироки у двох кримінальних провадженнях за обвинуваченням жителів міста Тростянець у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що двоє тростянчан, використовуючи власні гаджети, поширювали у забороненій в Україні соціальній мережі публікації в підтримки дій зс рф. Зі свого профілю чоловіки, один із яких у липні, а інший упродовж квітня–липня 2022 року, розповсюджували матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України. Поширені місцевими мешканцями публікації стали доступні для загального ознайомлення необмеженому колу користувачів у соціальній мережі.

Під час досудового розслідування між сторонами кримінального провадження: прокурором та обвинуваченими, за участі захисників укладено угоди про визнання винуватості у скоєнні кримінальних правопорушень.

Суд, дослідивши матеріали кримінальних проваджень, затвердив угоди про визнання винуватості чоловіків у пред’явлених обвинуваченнях та призначив їм по 1 року позбавлення волі, звільнивши їх від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Вироки можуть бути оскаржені в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту їх проголошення. 

Тростянецький районний суд Сумської області