Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досвід Вінницького апеляційного суду у впровадженні волонтерського сервісу презентовано на Міжнародній конференції “Ефективна суддівська освіта: розуміння потреб вразливих верств населення”

02 листопада 2022, 14:00
На запрошення Міжнародної організації з підготовки суддів (International Organization for Judicial Training, IOJT) та Національного суддівського інституту (National Judicial Institute, NJI) керівниця апарату Вінницького апеляційного суду Наталя КОРОЛЬ 1 листопада 2022 року виступила перед учасниками X Міжнародної конференції “Ефективна суддівська освіта: розуміння потреб вразливих верств населення”, яка проходить в місті Оттаві (Канада).
 
Наталя Король, сертифікований тренер, успішний випускник першого Міжінституційного навчального курсу “Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду”, виступила з презентацією на тему: «Court Volunteer services: idea, strategy and results» («Судові волонтерські сервіси: ідея, стратегія, результати») та розповіла історію успіху в реалізації модельного рішення щодо залучення студентів-правників до організації доступу до правосуддя для вразливих користувачів судових послуг.
 
Вінницький апеляційний суд - перший серед судів України, де запроваджено волонтерський сервіс як складової концепції людиноорієнтованого суду в Україні.
Проєкт розвивається в межах Стратегії розвитку волонтерського сервісу Вінницького апеляційного суду на 2021-2023 роки, у партнерстві з Вінницький міський суд Вінницької області, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області та Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, за підтримки Ініціатива «Модельні суди» - Майданчик добрих практик.
 
Наталя Король зосередилась на стратегічних цілях запровадження сервісу, а також привернула увагу присутніх до питання емоційної підтримки потерпілих та свідків, яка є надзвичайно важливою в умовах війни проти України.
 
«Я обожнюю цей проєкт, оскільки він не вимагає коштів, а лише – велике серце і бажання допомогти. Ми зацікавлені в подальшому розвитку проєкту, розуміючи, що через війну усі українці наразі є вразливими, і дедалі їх кількість лише збільшується…», - зазначила пані Наталя під час виступу та подякувала колегам з Канади за підтримку.
 
Досвід Вінницького апеляційного суду презентовано на панелі із доповіддю ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука “Суддівська освіта в умовах війни: досвід України”.
 
Участь Наталі Король забезпечено програмою USAID «Справедливість для всіх».