Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жительки Хмельницького за колабораційну діяльність

21 жовтня 2022, 17:28

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження щодо жительки Хмельницького, заслуженої артистки України, лауреатки міської премії ім. Б. Хмельницького за обвинуваченням у колабораціоністській діяльності відповідно до ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

У ході досудового слідства з’ясувалося, що жінка, використовуючи власну сторінку у забороненій в Україні соціальній мережі, неодноразово розповсюджувала інформацію щодо підтримки керівництва країни-агресора та публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України. 

В судовому засіданні громадянка свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнала повністю та щиро розкаялась. Обвинувачена активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення, що разом із позитивною характеристикою та відсутністю обтяжуючих обставин, пом'якшили їй покарання. Разом із тим суд врахував і позицію прокурора, який просив призначити обвинуваченій покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади строком на 10 років.

Суд визнав жінку винуватою у пред’явленому обвинуваченні та призначив їй покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.  

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області