Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС Іван Міщенко взяв участь у конференції, присвяченій питанню здійснення правосуддя, орієнтованого на людей

21 жовтня 2022, 11:47

17–20 жовтня 2022 року в м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка) відбулася ХІ конференція Міжнародної асоціації судового адміністрування (IACA) «People-centered justice is the new normal».

У заході взяли участь більше як 200 представників із понад 40 країн світу. Учасники конференції обмінялися досвідом з найбільш важливих та актуальних тем на порядку денному світової суддівської спільноти: штучний інтелект та адміністрування судових процесів, інструменти зміцнення та розвитку верховенства права, подолання загроз правопорядку, заснованому на повазі до прав людини й демократії.

Особлива увага була прикута до України, яка, незважаючи на війну з рф, змогла адаптувати роботу судової системи в цих надскладних умовах та активно продовжує процес втілення реформ, що наближають нашу державу до повноцінного членства в Європейському Союзі.

Суддя Верховного Суду Іван Міщенко, виступаючи на першій сесії, поділився практичним досвідом реалізації проєктів, які започаткував і продовжує втілювати ВС.

Це, зокрема, База правових позицій ВС (https://lpd.court.gov.ua), за допомогою якої можна здійснити повнотекстовий пошук необхідної судової практики або пошук за ключовими словами, а також проєкт з написання рішень ВС простою мовою та за новою структурою.

Він зазначив, що обидва ці проєкти є елементами одного цілого. Якість інформації та відкритий доступ до неї – безумовний прогрес на шляху до зміцнення та утвердження верховенства права.

Іван Міщенко також висловив вдячність усім міжнародним партнерам за підтримку та допомогу в боротьбі проти агресії рф.

Верховний Суд