Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівники ВС та ДСА України відвідали Миколаїв із робочим візитом

19 вересня 2022, 09:56

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та народний депутат України, член парламентського Комітету з питань правової політики Павло Павліш здійснили робочий візит до Миколаєва.

«Судді Миколаївського апеляційного суду та інших судів Миколаївщини в найскладніші для країни часи, незважаючи на небезпеку, продовжують виконувати свою роботу та своєю працею наближають нашу спільну перемогу», – зазначив Голова Верховного Суду Всеволод Князєв під час робочої зустрічі із суддями Миколаївського апеляційного суду.

Очільник ВС обговорив із колегами питання щодо подальшого реформування судової системи, процес формування складу Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, шляхи подолання кадрової кризи в судах і необхідність диджиталізації судочинства й подякував суддям за належну організацію роботи в надскладних умовах повномастшабної війни.

Голова ДСА України Олексій Сальніков проінформував присутніх про ситуацію у судовій владі. "Повноцінне відновлення роботи Господарського суду Миколаївської області було для нас пріоритетним завданням в регіоні, який став форпостом захисту з півдня усієї держави", - зауважив Голова ДСА України.

Він наголосив, що правосуддя в державі здійснюється в повному обсязі (окрім окупованих територій), а головні труднощі, які переживає судова система, а це обмежене фінансування, відтік професійних кадрів, нестача суддів, пов'язані виключно з війною.

"Ми всі маємо бути свідомі того, що найперше нам потрібно перемогти ворога, вигнати його з нашої землі, забезпечити повноцінне функціонування судової влади і тільки тоді вимагати необхідного фінансування і матеріально-технічного забезпечення. Ми всі працюємо на нашу перемогу над ворогом і це головне", - наголосив Олексій Сальніков.

Учасники робочої поїздки також відвідали Миколаївський окружний адміністративний суд, ТУ Державної судової адміністрації України в Миколаївській області, ТУ Служби судової охорони у Миколаївській області та оглянув зруйновану внаслідок ворожого ракетного удару будівлю Миколаївської ОДА, на верхніх поверхах якої був розташований Господарський суд Миколаївської області. 

Під час робочого візиту до Миколаєва Голова Верховного Суду Всеволод Князєв вручив заохочувальні відзнаки ВС пʼятьом військовослужбовцям Добровольчого формування «Феміда» Чорнобаївської територіальної громади № 1, якими вони були нагороджені з нагоди Дня Незалежності України. До складу цього військового формування входять переважно представники судових і правоохоронних органів.

Також Голова ВС передав судді Касаційного адміністративного суду у складі ВС Володимиру Бевзенку, котрий із перших днів повномасштабної війни боронить Україну в лавах ЗСУ, квадрокоптер для його підрозділу.

Загалом, за словами Всеволода Князєва, нині на військову службу мобілізовано майже 300 суддів, працівників апаратів судів та представників інших органів системи правосуддя.