Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представницька делегація ознайомилася з роботою місцевих судів Закарпаття

23 серпня 2022, 10:21

П’ять місцевих загальних судів Закарпаття відвідала делегація органів судової влади України, народних депутаті України та міжнародних експертів. Візит відбувся в рамках дводенної робочої поїздки фахівців, які вивчають можливість запровадження в області пілотного проєкту з оптимізації мережі місцевих судів.

Зокрема, з роботою установ знайомилися голова Верховного Суду України Всеволод Князєв, очільники Ради суддів України Богдан Моніч та Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, т.в.о. голови Судової служби охорони Олег Білецький. Також в зустрічах із колективом судів взяли участь народні депутати Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та головна національна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice», котрий став організатором заходу, Поліна Лі.

У поїздці гостей супроводжували голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, начальник ТУ ДСА в області Олександр Кошинський і керівник обласної прокуратури Володимир Говоруха.

Свою роботу в регіоні представницька делегація розпочала з Мукачівського міськрайонного суду. Далі відвідали Берегівський, Іршавський, Хустський районні та Ужгородський міськрайонний суди. В ході візиту учасники заходу з’ясовували, чи готові установи до здійснення правосуддя в нових реаліях: у якому технічному стані їх приміщення, як буде побудовано логістику, яке матеріальне забезпечення потрібно тощо. Під час зустрічі також обговорювалися питання фінансування судової системи, зокрема, рівня оплати праці працівників апарату.

ФОТОРЕПОРТАЖ з візиту до Мукачівського міськрайонного суду

ФОТОРЕПОРТАЖ з візиту до Берегівського районного суду

ФОТОРЕПОРТАЖ з візиту до Іршавського районного суду

ФОТОРЕПОРТАЖ з візиту до Хустського районного суду

ФОТОРЕПОРТАЖ з візиту до Ужгородського міськрайонного суду